Święta już w progu, a Ty nie wiesz co upiec, jak przeliczyć...
Mam ten sam dylemat :-)
W internecie znajdziesz całe mnóstwo przepisów, mniej lub bardziej wyszukanych na bajeczne ciasta dostosowane do wszelkich wymagań dietetycznych.
Życie z cukrzycą i celiakią pokazało mi,że najlepsze są przepisy osób,które chorują na te same choroby,rozumieją ich specyfikę, wiedzą,że trzeba przeliczyć produkty na WW i WBT.
Liczenie "na oko" niekiedy się sprawdza,ale w przypadku wypieków to naprawdę jak strzelanie
z łuku do celu z zawiązanymi oczami :D.
Dlatego polecam przepisy Bożeny - mamy Zuzi chorującej na CT1 i celiakię. Wraz z mężem Adamem prowadzą blog o cukrzycy 3Mam Cukier.To skarbnica przepisów !
Do tego wspaniałe,profesjonalnie wykonane zdjęcia ciast i potraw.
I co najważniejsze - wszytko przeliczone na WW i WBT !
Przepis na bezglutenowe ciasto bananowe z kajmakiem i wiele innych znajdziecie tu:
Ja już wybrałam :-)
Dziękuję Bożence i jej mężowi za ten blog, a Zuzi za to,że inspiruje rodziców do działania :-) Jestem pełna podziwu i uznania dla Ich wspólnego wysiłku,którego dziełem jest 3Mam Cukier.