Jak dobrze to s³yszeæ, Maczku! Moja mama, jak zachorowa³am, chcia³a ¿ebym stosowa³a t± dietê, bo podobno leczy cukrzycê. Nawet nie wyobra¿asz sobie jak ja sie z ni± musia³am k³uciæ i ile t³umaczyæ, ¿e ta dieta jest szkodliwa!! Chcia³ mnie nawet zabraæ na jakie¶ spotkanie z tym ca³ym Kwa¶niewskim, ¿ebym jej za t³umacza robi³a( mama zupe³nie nie zna siê na biologicznych czy chemicznych aspektach diety, a ja jestem w biol-chemie i interesujê siê tym). Prawda jest taka, ¿e dieta wysoko tluszczowa prowadzi do degradacji organizmu, zakwaszenia go acetonem, awitaminoz (wiêkszo¶æ witamin- oprucz A, D, E i K- rozpuszcza siê w wodzie, wiec wystepuje g³ównie w warzywach i owocach), a do sprzyja rozwojowi raka trzustki. Ciekwa jestem jakim cudem panu "doktorowi" Kwa¶niewskiemu nie przysz³o do glowy, ¿e glukoza jest w organi¼mie utleniana do nietoksycznych zwi±zków ( CO2 i wody) a t³uszcze do CO2, H2O i acetonu.... Tragedia! Najgorsze jest, ¿e ludzie wierz temu cz³owiekowi i nara¿aj± swoje zdrowie i ¿ycie na niebezpieczeñstwo. Mam nadzije, ¿e siê w koñcu opamietaj±.
Sorki, ¿e taki d³ugi post, ale naprawde sprawa tej diety wzbudza we mnie bardzo silne, negatywne emocje.