Przecie¿ napisa³am, ze ten artyku³ jest króciótki

Ja przeczyta³am ksia¿kê- 116 str opisuj±cych na jakiej zasadzie dziala ta dieta, wiec co to jest 1 stronka opracowania??
Mo¿e sam spróbujê przybli¿yæ co nieco jej zasady... Otórz:
-dieta opiera sie na t³uszczach nienasyconych( tran i oleje) i wêglowodanach o niskim indeksie gilkiemicznym
-ma doprowadzic do spadku wagi, obni¿enia pozimu z³ego choloesterolu (LDL) i poprawy stanu uk³adu sercowo-naczyniowego, cofniecia stanu insulinoodpornosci (cukrzycy typu II)
-w za³oznieniu ma byc to dieta prosta i ³atwa do stwosowania- w ka¿dej fazie osoba j± stosujaca nie ma odczowaæ g³odu dzieki stopniowemu wzrostowi i spadkowi poziomu cukru we krwi
- jest podzielona na 3 fazy:
*I- faza ¶cis³a,
zabronine s± wszelkie produkty m±czne, owoce, t³uste miêsa czerwone, t³usty drób, nabia³ z wyj±tkiem odt³uszczonych serów oraz zabrania sie picia jakiegokolwiek alkoholu.
Wskazane natomiast: wszelkie owoce morza (wszystkie ryby i skorupiaki), chude miesa, jaja, orzechy (w ograniczonych ilo¶ciach), warzywa i ro¶liny str±czkowe( poza warzywami korzeniowymi i bobem)
Ta faza trwa 2 tygodnie. Mozna schudnaæ (podobno, nie próbowa³am, wiec nie moge podzielic siê ¿adnym do¶wiadczeniem) od 3,5 do 6 kg.
*II- Do jad³ospisu stopniowo nalezy wprowadzaæ weglowodany o wy¿szym indeksie glikemicznym, np.: owoce, w ma³ych ili¶ciach produkty z pe³nego ziarna, odt³uszczony nabia³ + moza piæ czerwone wino.
Ta faza trwa a¿ do uzyskania po¿±danej wagi ( tygodniowo mo¿na chudno±æ od 0,5 do 1 kg)
*III- ta faza nie jest ju¿ nazywana diet± tylko stylem od¿ywiania. Ma ona na celu utrzymanie nowej wagi przez reszte ¿ycia. Teraz mozna juz w zasadzie je¶æ wszystko, byle z g³ow±- nadal nale¿y trzymac siê t³uszczów nienasyconych i wenglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, jednak od czasu do czasu mo¿na sobie pozwoliæ np. na kawa³ek czekolady czy kilka ly¿eczek deseru. Makarony czy pieczywo nadal nie s± wskazane, chyba, ¿e "od ¶wiêta" i w ma³ych ilo¶ciach.
To by bylo na tyle. Jak przyjdzie mi jeszcze co¶ do g³owy to dodam
