Rurki z pomidorami - czas - 30 minut (samego pieczenia

), trudno¶æ - ³atwe, ilo¶æ porcji - 6, PORJCA - 390 KCL
Sk³adniki:
40 dag makaronu rurki
3 cebule
6 parówek
4 ³y¿ki oleju
3 ³yzki koncentratu pomidorowego
3 pomidory
1 cukinia (ewent. kabaczek )
sól, pieprz
1 szklanka ¶mietany
3 jajka
1. Obran±c cebule pokroiæ w kostkê, a parówki na plasterki i sma¿yæ 10 minut na oleju, dodaæ koncentrat pomidorowy, wymiesz±c, chwile podsma¿aæ
2. Pomidory obraæ ze skórki, ostrym no¿em pokroiæ w plastry ( swoj± drog± nie mo¿e byæ têpy no¿ ?

) starajac sie zeby nie wyciek³ sok, wyci±æ stwardnia³e czê¶ci, cukinie umyæ (nie obieraæ aczkolwiek wydaje mi sie ze skórka moze dac cierpki smak ) pokroiæ w kr±¿ki
3. Makaron ugotow±æ al dente w osolonej wodzie, odcedzic, po³owe wy³o¿yæ do nat³uszczonego zaroodpornego naczynia po³o¿yæ parówki z cebul± i reszt± makaronu.
4. Na wierzchu u³o¿yæ warzywa, lekko oproszczyc sol± i pieprzem, zalaæ smietan± z jajkami i wstawiæ do rozgrzanego piekarnika, piec oko³o 30 minut w temp 180*C
SMACZNEGO
P.S Nie mam niestety przelicznika na WW
