Autor Wątek: KISIEL  (Przeczytany 13673 razy)

Offline Misioza

  • Administrator
  • 100% cukru w cukrze
  • *****
  • Wiadomości: 3883
    • Zobacz profil
KISIEL
« dnia: Marzec 22, 2004, 16:43:35 »
Mam pytanie:czy jecie kisiel?Jak wygladaj± poziomy po nim???Mojej córce bardzo rosna:( mimo i¿ daje jej tyle ile tabelki przewiduj±...
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Offline boo

  • Bardzo Słodki
  • *****
  • Wiadomości: 822
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2004, 19:13:38 »
Przewa¿nie kupujê kisiel light - s³odzony aspartamem. Je¶li akurat go nie ma, to kupujê kisiel bez cukru i s³odzê s³odzikiem po ugotowaniu.  Cukry po nim s± w normie.
Nie mo¿na powstrzymaæ ptaków smutku od przelatywania nad Twoj± g³ow±, lecz mo¿na powstrzymaæ je od budowania tam swoich gniazd...

Offline Sylwia

  • Wiadomości: 14
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2004, 19:55:15 »
Kisiel lubiê i dlatego te¿ dosyæ czêsto go jem... najzwyklejszy kisiel, bez dodatku cukru, nie dos³adzany cukrem ani s³odzikiem. Cukry po nim s± rewelacyjne mimo, i¿ na 1WW ki¶lu dajê znacznie mniej ni¿ na 1 WW inych produktów.
imperare sibi maximum est imperium

Offline Bia³a

  • Bardzo Słodki
  • *****
  • Wiadomości: 622
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2004, 10:49:22 »
Hmm.... Ja kisiel wzeram codziennie. Ale nie licze go na WW. Cukry nie rosn±.
"By³o mnie s³uchaæ" - raz zdrowie rzek³o.
Chcia³am odpowiedzieæ...
lecz zdrowie uciek³o

Offline mariposa

  • Bezcukrowy
  • *
  • Wiadomości: 3
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2004, 14:02:21 »
jesli chodzi o kisiel to nie wiem jakie cukry mam po nim bo go nie jem :wink: ...wolê budyñ..po³ szklanki budyniu bez cukru to 1 ww :smile:

pozdrawiam;)

       mariposa

Offline Bia³a

  • Bardzo Słodki
  • *****
  • Wiadomości: 622
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 21, 2004, 14:15:02 »
Ja tez wolê budyñ.... Ale ostatnio jad³am go tyle, ¿e mi siê przejad³...  :P
"By³o mnie s³uchaæ" - raz zdrowie rzek³o.
Chcia³am odpowiedzieæ...
lecz zdrowie uciek³o

Offline wo¶ka

  • Wiadomości: 18
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 22, 2004, 09:54:31 »
czyli reasumuj±c i budyñ i cukier mogê sobie bez ¿adnych insulin wzi±¼c i....zobaczymy. A tak a propos po czyms takim po jakim czasie +/- sprawdziæ maks. stêzenie.

Offline Monika

  • Mega Nałóg
  • 100% cukru w cukrze
  • *****
  • Wiadomości: 3016
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 22, 2004, 12:13:10 »
Cytuj
czyli reasumuj±c i budyñ i cukier mogê sobie bez ¿adnych insulin wzi±¼c


nie,  wszytko siê przelicza z tego co wiem
Pozdrawiam Monika  :smile:

Offline Misioza

  • Administrator
  • 100% cukru w cukrze
  • *****
  • Wiadomości: 3883
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 23, 2004, 13:22:37 »
Kisiel i budyñ przelicza sie:)
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Offline ania:/

  • Super light
  • **
  • Wiadomości: 42
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2004, 15:36:10 »
a ja kuopuje zwykly i dosladzam slodzikiem dorzucam pare wisienek albo truskawek i jest [glow=red]pycha [/glow]

Offline Majka

  • Super light
  • **
  • Wiadomości: 54
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 19, 2004, 20:28:53 »
Kisiel owocowy w proszku: 100g - 8,3 ww; gotowy do spo¿ycia z wod± 100 g - 2,1 ww.
Budyñ czekoladowy w proszku: 100 g - 7 ww; gotowy do spo¿ycia z mlekiem 100 g - 2,1 ww.
Budyñ waniliowy, migda³owy, ¶mietankowy: 100 g- 8,6 ww; gotowy do spo¿ycia z mlekiem 100 g - 1,6 ww.

Offline Misioza

  • Administrator
  • 100% cukru w cukrze
  • *****
  • Wiadomości: 3883
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 19, 2004, 22:58:54 »
Majka ,ale to s± te bez cukru?
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Offline Majka

  • Super light
  • **
  • Wiadomości: 54
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 20, 2004, 10:26:37 »
Chyba tak. W tej ksi±¿ce ("Wielkie tabele kalorii i warto¶ci od¿ywczych" I. Elmadfa i E. Muskat) nie jest podane czy z cukrem. Ja liczê wed³ug tego ale bez cukru i jest ok. My¶lê jednak, ¿e cukier trzeba doliczyæ dodatkowo. Ja u¿ywam s³odzika, po ugotowaniu jak trochê ostygnie to posypujê takim w proszku.

Offline Bia³a

  • Bardzo Słodki
  • *****
  • Wiadomości: 622
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 29, 2004, 17:02:38 »
Ja kisielu [ki¶lu...?] nigdy nie przelicza³abym. Wole nawet niedocukrzeniem nie ryzykowaæ :P



PS: yyy, pisa³am to samo na górze, ale zapomnia³am o tym i wyrazilam sie jeszcze raz, hehe :) niestety postow usuwac nie moge, wiec albo ten post usunie admin, albo niech sobie zostaje :P
"By³o mnie s³uchaæ" - raz zdrowie rzek³o.
Chcia³am odpowiedzieæ...
lecz zdrowie uciek³o

Offline lukjan

  • Light
  • ***
  • Wiadomości: 191
    • Zobacz profil
KISIEL
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 15, 2004, 19:25:53 »
Ja kisiel £ukaszowi , jak by³ mniejszy , robi³am sama na bazie np. Bobofruta.

Bobofruit,najlepiej klarowny podgrzewa³am i dodawa³am m±kê ziemniaczan±.
Wlicza³am na WW Bobofruit+ m±kê.

Teraz nie chce je¶æ kisielu :cry:
Mirk@