Autor Wątek: Pieczywo  (Przeczytany 16824 razy)

Sierpień 04, 2004, 16:50:32
Przeczytany 16824 razy

monia

  • *****
  • Information Offline
  • Pełna Słodycz
  • Mega Nałóg
  • Wiadomości: 1513
    • Zobacz profil
Pieczywo
« dnia: Sierpień 04, 2004, 16:50:32 »
Walory zdrowotne pieczywa

http://www.spc.pl/zywienie.htm
Pierwszym warunkiem szczê¶cia jest rozs±dek....

Listopad 15, 2004, 19:15:57
Odpowiedź #1

lukjan

  • ***
  • Information Offline
  • Light
  • Wiadomości: 191
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2004, 19:15:57 »
mam problem z £ukim, lubi tylko zwyk³e pieczywo-mieszne. Nie chce ciemnego chlebka ani bu³ki.Nie mogê go namówiæ na nic innego. :x
Mirk@

Listopad 16, 2004, 00:10:06
Odpowiedź #2

Misioza

  • *****
  • Information Offline
  • 100% cukru w cukrze
  • Administrator
  • Wiadomości: 3853
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2004, 00:10:06 »
Nie ma nic na si³ê :-) Do niedawna Tysia jad³a graham,a teraz nie chce o nim s³yszeæ :-)
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Listopad 22, 2004, 10:17:15
Odpowiedź #3

biker

  • *****
  • Information Offline
  • Pełna Słodycz
  • Administrator
  • Wiadomości: 1152
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2004, 10:17:15 »
Je¶li nie chce bu³ek - to bardzo dobrze, tylko na zdrowie mu to wyjdzie.
A zdrowy ciemny chleb - no có¼, szkoda... Ale dobry ¿ytni razowiec bardzo ciê¿ko jest kupiæ. Mo¿e kiedy¶ trafisz i polubi? :)

Ja praktycznie nie jadam ju¿ wogóle bia³ego pieczywa, ale mam opracowane gdzie jakie razowce warto kupowaæ. W wiêkszo¶ci sklepów cimnego chleba nadaj±cego siê do jedzenie po prostu nie ma.  :sad:
Ale i tak przymierzam siê do upieczenia chleba w domu - oczywi¶cie na zakwasie (tylko problem jak go zrobiæ), bo na ³atwiznê w postaci dro¿d¿y nie mam ochoty. :wink:
na³ogowy browerzysta

Listopad 22, 2004, 11:25:07
Odpowiedź #4

Misioza

  • *****
  • Information Offline
  • 100% cukru w cukrze
  • Administrator
  • Wiadomości: 3853
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2004, 11:25:07 »
A moze chrupkie pieczywo? Polecam Wasa:-) Jest du¿y wybór :D
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Luty 20, 2005, 23:35:33
Odpowiedź #5

Aga

  • *****
  • Information Offline
  • Bardzo Słodki
  • Wiadomości: 672
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2005, 23:35:33 »
Czy kto¶ z Was wie jak przeliczyæ cha³kê ze sklepu tak jak zwyk³e pieczywo czy jak dro¿d¿ówkê  ale bez nadzienia? Bêdê wdziêczna za Wasze propozycje
Tylko mi³o¶æ jest wieczna i przekracza granice czasu
*****************

Luty 20, 2005, 23:45:19
Odpowiedź #6

Misioza

  • *****
  • Information Offline
  • 100% cukru w cukrze
  • Administrator
  • Wiadomości: 3853
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2005, 23:45:19 »
Mo¿e to potraktowaæ podobnie jak placek dro¿d¿owy z kruszonk±,wtedy na 1 WW = 23 g albo jak dro¿d¿ówki z marmolad± :1WW=20 g
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Luty 21, 2005, 00:40:24
Odpowiedź #7

Aga

  • *****
  • Information Offline
  • Bardzo Słodki
  • Wiadomości: 672
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2005, 00:40:24 »
:588: Dzieki Miska!!!!
Tylko mi³o¶æ jest wieczna i przekracza granice czasu
*****************

Luty 21, 2005, 11:55:15
Odpowiedź #8

Misioza

  • *****
  • Information Offline
  • 100% cukru w cukrze
  • Administrator
  • Wiadomości: 3853
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2005, 11:55:15 »
Nie ma za co :D
"Przeżywaj świat w skupieniu,uważnie czyniąc dobro..."

Pompa Paradigm 722,wkłucia Sure T, Care Sens N,

Luty 21, 2005, 20:33:28
Odpowiedź #9

endzi

  • ***
  • Information Offline
  • Light
  • Wiadomości: 132
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2005, 20:33:28 »
mój  Marus tylko bu³ki chlebek tylko gdy zabraknie bu³ek nie lubi nowosci
Niech twoje ¿ycie bêdzie wykrzyknikiem, nie znakiem zapytania.;)

Listopad 15, 2007, 10:01:35
Odpowiedź #10

agusiaa

  • **
  • Information Offline
  • Super light
  • Wiadomości: 48
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 15, 2007, 10:01:35 »
u nas w piekarni jest bardzo dobry, razowy chlebek  :)  Nie ma w nim wogóle konserwantów  :lol:  poleci³ mi go znajomy- cukrzyk z £azisk. Najlepiej zapytajcie w swojej pierkarni czy w chlebie razowym s± konserwanty :P powinni powiedzieæ  :!:   :D
Aga ;)

Kwiecień 26, 2009, 12:52:42
Odpowiedź #11

pinczerka

  • *****
  • Information Offline
  • Pełna Słodycz
  • Wiadomości: 1522
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 26, 2009, 12:52:42 »
Ja nie lubiê bia³ego pieczywa. Za to zajadam siê chlebem orkiszowym, chlebem graham, bu³kami graham, jakimi¶ ciemnymi chlebami pe³noziarnistymi, a najbardziej to lubiê bu³ki kukurydziane :) s± pyszniutkie
"¯yj, z ca³ych si³, i u¶miechaj siê do ludzi, bo nie jeste¶ sam... "
Pompa Dana Diabecare R, wk³ucia Easy Release II 7mm

Kwiecień 27, 2009, 10:04:51
Odpowiedź #12

andziaroza

  • ****
  • Information Offline
  • Słodki
  • Wiadomości: 394
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:04:51 »
kochani z chlebkiem grahamem trzeba uwazac bo do niektórych dodaja spulchniacza na kolor który bardzo podnosi cukier sama sie przekona³am

[ Dodano: Pon Kwi 27, 2009 10:06 am ]
my jemy orkiszowy albo zytnio razowy

Kwiecień 27, 2009, 10:49:51
Odpowiedź #13

KAMILA

  • ***
  • Information Offline
  • Light
  • Wiadomości: 121
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 27, 2009, 10:49:51 »
U nas to staramy sami sobie upiec chlebek. Specjalnie zakupili¶my automat do pieczenia chleba, kupujemy jak nam siê uda mieszanki chlebowe, a jak nie mamy takich mieszanek to robimy prosty chlebek (mieszam m±kê pszenn± z m±k± ¿ytni±+dro¿d¿e instant+trochê soli+trochê t³uszczu+³y¿kê cukru+woda). Chlebek jest pyszny, bez ¿adnych konserwantów. Polecam bardzo  takie wypieki  :grin:  :grin:  Dawidowi bardzo smakuj± takie domowe chlebki.
By yourself, no matter what they say!

Kwiecień 27, 2009, 19:19:24
Odpowiedź #14

mamablizniaczek

  • *****
  • Information Offline
  • Bardzo Słodki
  • Wiadomości: 619
    • Zobacz profil
Pieczywo
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 27, 2009, 19:19:24 »
My tez pieczemy chlebek codziennie. Czêsto tez bu³ki roznego rodzaju, rogaliki, drozdzówki. Nie ma to, jak swoje wypieki.
Paradigm 754 VEO,
wk³ucia metalowe Sure-T